Rabbit 4-delars vinset, röd


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Esprit Collection CASHMERE MIX - Kofta - navy

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Joya - Montana Low PTX Sky Blå (strl 38 1/3)
Esprit Maternity Långärmad tröja - dark teal grön

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenEven&Odd Vardagsklänning - röd/blå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Even&Odd T-shirt med print - dark gul
Even&Odd Linne - camel

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Om färg - Uppleva förstå och använda färg

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Tätskikt Våtrums-duk-folie

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Even&Odd T-shirt med print - cognacEven&Odd Parkas - khakivhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Gunghäst från Träotto
Even&Odd active Linne - light grå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Even&Odd active Funktionströja - mottled grå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Evans LEOPAD PRINT TIE DRESS - Vardagsklänning - röd
HUF WORLDWIDE SLIDE - Slip-ins - röd
Evans RUCHED FRONT - Långärmad tröja - navy

På tisdagen godkände ministerrådetExpresso Blazer - dunkelgrauFor Love & Lemons SWEETHEART WRAP MINI DRESS - Vardagsklänning - cremeFilippa K HIGH TOP - T-shirt - bas - mousse den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Filippa K SOFT BRA - Sport-bh - emerald
Fashion Union Petite WHITNEY - Vardagsklänning - röd

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSpringfield ESTRELLA - T-shirt med print - vit/blå anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Bianco tåsandaler - rose