Bord aluminium i rdtaeu10365-Möbler


Gratängform 3,2 L
Sara ljusstake röd

Cult Design BeeHappy Mellan

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Dill Charli 300-500 fröDuschhylla hängande rostfritt stålPalettblad Rainbow Mix 20 st frön sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Champion Grendosa 6-vägs m. switch
Gastromax Sax 23 cm
Poster Skellefteå, 50x70 cm

Silikonform - Vingar - Stl. 30x55 mm - 2 st

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Sänglampa Kamera100 ST BLIXTLÅSPÅSAR 170 X 230 MM (A5) (6900160) Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Metalldetektor - StingråDammsugarpåsar Miele S8 Serien eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Geringssåg
Poster - Elefant - Svart vit 70x100cm

Portable 2kW Upright Flat Fan Heater 1000W/2000W

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Wilfa Bakmaskin BM10 (602022)

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av KRONA VIKTORIA FÖR VÄRMELJUSPoster - Escape and breathe No.5 30x40cmCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Poster Svenska OS-medaljörer 50x70 cmBo-Garden Partytält medium grå 4472201LED Grilltermometer / Stektermometer

Läs mer...
Landmann Pressade braständare 200 st träfibrer 15104
Poster Vitt hjärta, 100x100 cm

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Royalty Line Knivset Rödwolfcraft Flyttvagn 3-i-1 FT300 5542000wolfcraft Kakelskärare TC 670 Expert 5555000
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättMadison Stolsdyna med låg rygg Panama 105x50 cm taupe MONLO061Garden Lights Förlängningskabel SPT-1W 2 m 6154011Tristar Kaffebryggare CM-1233 550 W 0,6 L att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Ubbink Nevada vattenfall 30 cm rostfritt stål kaskad

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
FERM Häftklammer 1100 st Stål ATA1029
Madison Stolsdyna Denim Stripe 46x46 cm blå TOSCF365

EU-kandidaterna om Frontex' budget

BAHCO Justerbara clip-on-hängslen svart 4750-BWC-1

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotKerbl Hörselskydd Noise-Cancelling röd och svart 34490Philips Ecomoods Vägglampa med rörelsesensor Bridge 15 W 1635293Schwartzmann Skruvdragare Lithium 18V ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Smartwares LED Utomhus Vägglampa med Sensor
Einhell Trädgårdspump GC-GP 6538
Boklåda förvaring
Nature Växthus 143x143x195 cm grön 6020410

Viktigt!

Overseas Kudde Batik 50x30 cm olivgrön
TRIXIE Minnessten katt med ängel vit 38419
R'elite Eldfat runt med granitliknande bas 967181

Kontakt

Fotoram Barn Baby Girl

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Taklampa grå/guld ALENTO
MIPOW Playbulb Color incl Högtalare RGB BT 200lumen 5W E27

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Medisana Digital köksvåg KS 210 glas oliver 5 kg 40473
California Car Duster, Dammborste

Stöd FARR!

Ros vit

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Poster Svartvit modell, 70x100 cm