Gurka Armenian Yard Long 5 frön Slanggurka st rdtaeu1198-Hem & Trädgård


BoråsTapeter Tapet Falsterbo II Trellis Leaves 4009
BoråsTapeter Tapet Jubileum Espri 5458

Fala Tvättställsblandare Murcia Mässing 75765

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Paintpart Tapet Vallila Kompassi 4980-2Paintpart Tapet Lantligt & Modernt 4930-4Paintpart Tapet Rullasta 8 5187-1 sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

BoråsTapeter Tapet Jubileum Funkis 5469
Salming M's Baselayer Pants Blå
Fiona Tapet Botanic Garden 510335

Lundhags M's Makke Pants Regular Röd/Dark Röd

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.super.natural M's 175 Base Mid Boxer Quiet Shade MelangeFiona Tapet Home NW 556033 Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Fiona Tapet Ocean Colours 502007Fiona Tapet Nordic Home 443016 eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Icebreaker M's Sphere SS Crewe Shirt metal
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini Buddy Birds 6250

Mons Royale M's Temple Tech LS Baselayer Clay/9 Iron

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

( Handduk ) 50x70cm Chevrolet

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av RoomMates Deco Väggdekor Mod TreeBoråstapeter Tapet Beautiful Traditions Zarah 6718CEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.4Living Duk Julduk 140x220cmvidaXL Stående leksaksgiraff brun och gul XXLTROLLS Tiny SMIDGE Troll HAIR RAISING

Läs mer...
Juldekorationer PVC Bordsduk Jul Julafton - JulTomte
Brandbil

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Nalle - I Love YouVäggdekor - Stort Ansikte DesignTeddykompaniet Alfons Stor
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättBaby Dan, Guard me, Förlängning vitBowls of goodness 978917617921540 LED DEW DROPS Ljusslinga för dekoration av flaskor mm, TIMER att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Rund ljusstake i järn Ø 26 cm - Svart

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
VATTENKOKARE VICTORIA 1,8 L VIT
Utomhusväggbelysning Philips Kiskadee 42 W Antracit

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Andningsskydd helmask ohne Filter Storlek (XS - XXL): M 3M 6800M

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotHörselkåpor impuls 26 dB 3M Peltor SportTac MT16H210F-478-RD 1 stFood Pharmacy : kokboken 9789174246827RC Motorbåt Elektrisk Amewi Blå Barracuda 100% RtR ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Rotorstart ombyggnadssats Modelcraft 540 Passar till 15-25-nitromotorer inkl. Motorkonverteringsplatta
Reservdel Reely VA134 Axeltapp av aluminium fram
Borstlös regulator för flygmodell ROXXY BL Controll 940-6 50 A
Transportväska Multiplex 763318 1 st

Viktigt!

  Armenian Yard Long är en ovanlig och unik armenisk gurksort som ger långa, ljusgröna och djupt räfflade gurkor med en frisk smak. 

  Så på våren - gärna 2-3 fröer per kruka och tunna ut till de 1-2 starkaste plantorna efter uppkomst. Omskola och plantera ut efter sista frosten. Ge rankorna stöd och plats så sprider de sig snabbt. Se till att jorden alltid är fuktig för att undvika en bitter smak på gurkorna. Plocka av gurkorna regelbundet så fortsätter plantan ge skörd.

 • Saniflo Avloppspump SANISLIM

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Saniflo Rengöring DESCALER®

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Electrolux Värmepanel EM20W080...

  Patagonia M's Mahnya Fleece Pants Forge Grå

Väggdekor väggord väggtext 4 kor
Reservdel Reely 336089C Motorfästplatta
Väggdekor väggord väggtext I drömmar och kärlek

Kontakt

Julgranskula Grön Mikael

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Sarpedon Pläd 130x170 cm röd/natur
Batteri Dewalt 18V Ni-MH 3000mAh DC9096 DE9039

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Network
Taklampa vit NEVOLA

Stöd FARR!

Keramisk stekpanna i pressat aluminium 20 cm - (20-cm)

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Kids Concept, Sänggavel, Grå