- Together is our place to be No.6 21x30cm Poster favorite rdtaeu17032-Posters


Havet, 50x60 cm oljemålning
Portrait of Sonja Knips,Gustav Klimt,50x50cm

Afrika - Oljetavla

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Apple Tree I,Gustav Klimt,50x50cmUnknow work 104,Anders Zorn,60x40cmPoster - Kanel stång No.4 40x50cm sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

EGLO Markfäste till pollare Cuba 18,5x30 cm stål 88744
Juldekorationer - Höjd 20 cm - 3 st
vidaXL Klassisk blompelare MDF vit

Madame Recamier,Francois Gerard,60x40cm

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Two Cut Sunflowers,Vincent Van Gogh,50x60cmThe Bridge at Argenteujil,Claude Monet,60x40cm Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Poster - Målad Delfin No.1 30x40cmLandscape at Giverny,Claude Monet,60x40cm eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Valpincon Bather,Jean Auguste Dominique Ingres,60x40cm
Poster - Häst Love No.2 30x40cm

The Poor Poet,Carl Spitzweg,36.3x46.7cm

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Poster - Buffalo of king 30x40cm

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av 5 "filterhus in-line vattenfiltrering set 1/2" mässingsinsatsPoppy Field,Claude Monet,60x40cmCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Quarry,the Mills,Vincent Van Gogh,32x41cmPhilips LED-lampa 2 st Classic 4,5 W 470 lumen 929001242901Poster - Världskarta No.28 21x30cm

Läs mer...
LED Retro Glödlampa E14 Dimbar Ljus 4.8 W 470 lm 2700 K
vidaXL Konsolbord MDF 120x40x78 cm grå

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Blossoming Acaia Branches,Vincent Van Gogh,32.5x24cmBondgard in Provence,Vincent Van Gogh,46x61cmDammsugarpåsar Nilfisk GD 1005
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rätt1m Wood Log Store Storage UnitPoster - Lejon kungen No.6 21x30cmDammsugarpåsar Electrolux Z 950 att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Dammsugarpåsar Electrolux Royal D 748 till 795

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Dammsugarpåsar AEG Vampyr 2300
Dammsugarpåsar Samsung VC-8600-Serie

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Dammsugarpåsar AEG 4004 Super

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotFototapet Stairs in Jungle - en nonwoven fototapet till marknadsDammsugarpåsar Electrolux ZCS 200ELTrädgårdsbro av trä 140 cm lång ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Dammsugarpåsar Siemens VSZ 4000 till 4999
Xavax Dammsugarpåse Ph01
Set of 3 Vienna Glass Tealight Candle Holders

Viktigt!

  Produktnummer: 11653958

  Vacker och elegant textposter med texten Together is our favorite place to be.

  Snygg och Stilren textposter som passar alla hemmets väggar. Snyggt att kombinera med andra posters och prints.

  Storsäljare bland våra kunder!

  Tryckt på högkvalitativt, obestruket papper som håller länge.

  Ram ingår ej.

  Storlek: 21x30cm

  Poster, Affisch, Print, Prints

 • Skrivbok Bålsta

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Skrivbok Lönn

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Skrivbok Prästkrage...

  The Church of Trinita dei,Jean Baptiste Camille Corot,45x74cm

Brennenstuhl Premium-Linte Technic Alu, 8CEE7/4, jordad, 16A
56cm CLASSIC COUNTRY GARDEN FLOWER BICYCLE
basicXL Dammsugarpåse Rowenta Bully - ZR765 (BXL-52252/P)

Kontakt

HQ Ljusslinga rottingboll 10 lysdioder (HQLEDSLRBALL)

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

HQ Styv LED-list, linjär, enkel anslutning, 50 cm, varmvitt
König Trådlös fjärrkontroll för SAS-ALARM-300-serien (SAS-ASRC30

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Madonna, handmålad oljemålning på duk, 90x60 cm
Dekoration i form av en stjärna

Stöd FARR!

JO!E Rivjärn "Two Tone"

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Gillian båge adventsljusstake 7 ljus blå med mässingbelagda lju…